English
Articole de presa
Cristian Diaconescu: Autostrada Transilvania e o prioritate
18 Noiembrie 2010 - Ziua de Cluj

Prezent la Cluj, președintele de onoare al UNPR a afirmat că aceasta trebuie să rămână o investiție prioritară în 2011.

După ce premierul Emil Boc a spus că anul viitor va fi prioritar Coridorul IV European, iar autostrada Transilvania va fi continuată doar în măsura în care vor fi găsite soluții de finanțare, colegul său de coaliție, Cristian Diaconescu, îl contrazice și susține că și autostrada ardeleană trebuie să rămână o prioritate.

“Sunt peste 40.000 de investiții deschise în România, unele cu rațiuni economice, altele fără nici un fel de logică. Dacă discutăm despre reducerea cheltuielilor publice – demers absolut necesar – va trebui să vedem în 2011 unde se investesc banii pe un spațiu bugetat destul de redus. Din acest punct de vedere, într-adevăr prioritate trebuie să aibă investițiile pe Coridorul IV, unde putem atrage și fonduri europene, dar, pe de altă parte, discutăm despre autostrada Transilvania ca proiect strategic, un proiect pe care s-au cheltuit deja sume foarte serioase. Acest proiect va trebui să fie tratat cu atenție și nu neapărat în relație cu ceea ce se întâmplă pe Coridorul IV. Ar fi mari pierderi dacă lucrările ar fi oprite”, a declarat Diaconescu.

Fostul ministru de Externe nu a putut spune exact pe ce tronsoane ar trebui să continue lucrările și nici ce sume ar trebui alocate de la buget pentru autostradă anul viitor. “Nu am date tehnice, dar, în opinia mea, trebuie evaluate oportunitățile investițiilor, pentru că foarte multe au fost create artificial, din interese politice. Nu e cazul autostrăzii Transilvania, care, repet, trebuie să rămână o prioritate”, a afirmat Diaconescu. Deputatul independent Vasile Soporan a precizat că, oricum, eventualele sume alocate autostrăzii ardelene nu vor fi evidențiate în Legea bugetului. “Banii alocați nu se vor vedea în Legea bugetului, ci vor apărea distinct în bugetul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR)”, a explicat Soporan. La rândul său, președintele UNPR Cluj, Ștefan Dimitriu, susține că lucrările la autostradă nu au cum să fie oprite. “Autostrada Transilvania se înscrie în coridorul care va merge din nordul Europei până în Grecia. Așa că e o exprimare superficială să spui că lucrările se vor opri”, a afirmat Dimitriu. Cristian Diaconescu a fost prezent la Cluj-Napoca, unde a avut întâlniri cu studenții, cu mediul de afaceri și mediul universitar. 

de Valentin Malaescu
 

 
inapoi      
Printeaza Trimite prin email
Galerie Multimedia
Comunicate de presa
Articole de presa
Adresati o intrebare
  • Proiectul Autostrada Transilvania reprezinta o autostrada cu patru benzi, cu o...
mai mult
Contact Harta site Termeni de utilizare Reguli de confidentialitate
Copyright Autostrada Transilvania 2008. All Rights Reserved.
Website by ROMNET