English
Articole de presa
Bechtel concediază încă 834 de angajați la Autostrada Transilvania
19 Noiembrie 2010 - www.napocanews.ro

Compania americană Bechtel a notificat, vineri, Sindicatul “Transilvania” asupra intenției de concediere colectivă a peste 800 de angajați care lucrează la Autostrada Transilvania, din cauza lipsei frontului de lucru și a neplății datoriilor de către statul român pentru lucrările făcute în 2010.
Liderul Sindicatului “Transilvania” al angajaților Bechtel de pe șantierul autostrăzii, Mihai Lup, a declarat vineri corespondentului MEDIAFAX că Bechtel intenționează să opereze concedierea colectivă în perioada 20 ianuarie – 28 februarie 2011.
“Am primit, vineri, notificarea din partea conducerii Bechtel prin care se anunță inițierea procedurii de concediere colectivă a unui număr de 834 de angajați de la Autostrada Transilvania. Motivele invocate sunt lipsa unui front de lucru pentru continuarea lucrărilor la acest proiect și neplata datoriilor de 73 de milioane de euro, fără TVA, de către stat, pentru lucrările efectuate până acum. Concedierea ar trebui să aibă loc în perioada 20 ianuarie – 28 februarie 2011″, a spus Lup.
Acesta a precizat că sindicaliștii vor stabili ce măsuri pot lua pentru a împiedica concedierea colectivă sau măcar pentru a reduce numărul de angajați care vor fi trimiși în șomaj.
“Rolul nostru este de a apăra interesele angajaților de pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Vom stabili ce măsuri am putea lua pentru împiedicarea concedierii colective sau măcar pentru a reduce numărul celor care vor pleca în șomaj. Vrem să îi salvăm pe cât mai mulți de șomaj”, a spus Mihai Lup.
Potrivit acestuia, Sindicatul “Transilvania” va avea, în 24 noiembrie, o primă întâlnire cu conducerea Bechtel pentru a găsi soluții la concedierea colectivă anunțată.
Compania Bechtel are, în prezent, 1.054 de persoane angajate pentru lucrările la Autostrada Transilvania.

Napocanews
 

 
inapoi      
Printeaza Trimite prin email
Galerie Multimedia
Comunicate de presa
Articole de presa
Adresati o intrebare
  • Proiectul Autostrada Transilvania reprezinta o autostrada cu patru benzi, cu o...
mai mult
Contact Harta site Termeni de utilizare Reguli de confidentialitate
Copyright Autostrada Transilvania 2008. All Rights Reserved.
Website by ROMNET