English
Articole de presa
Don: Concedierile colective de la Bechtel sînt justificate
13 Ianuarie 2011 - Foaia transilvana

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj este pregătită să preia cei 832 de angajați de la Autostrada Transilvania, care urmează să fie concediați în perioada următoare, a declarat Daniel Don, directorul instituției, pentru FTR.ro.
Potrivit directorului de la forțele de muncă, decizia conducerii Bechtel de a face concedieri colective este întemeiată în contextul finanțării insuficiente de la bugetul de stat și a datoriilor de peste 100 de milioane de euro, de recuperat, de la Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi Naționale.
„În condițiile în care nu sînt bani, cei de la Bechtel nu prea au altă soluție. Nu am mai avut întrevederi cu sindicatul sau cu conducerea Bechtel pentru a vedea care este situația angajaților ce urmează să fie disponibilizați. Noi sîntem pregătiți să facem față concedierilor. Nu va fi nici o problemă”, a declarat Don.

Banii insuficienți justifică disponibilizările
În Legea bugetului de stat pentru anul 2011, în bugetul Ministerului Transporturilor, la capitolul autostrăzi, pentru autostrada A 3 Brașov-Borș, cunoscută sub numele de Autostrada Transilvania, suma alocată este de 148 milioane de lei, adică în jur de 35 de milioane de euro, bani care nu acoperă în nici un caz datoria de peste 100 de milioane de euro pe care Ministerul o are către Bechtel.

Sindicatul și Bechtel, luni, la masa tratativelor
Reamintim că luni va avea loc o nouă întîlnire între liderii de sindicat și conducerea Bechtel, pentru a se împiedica concedierea colectivă sau măcar pentru a reduce numărul de angajați care vor fi trimiși în șomaj.
Compania americană Bechtel a anunțat în noiembrie sindicatul și AJOFM asupra intenției de concediere colectivă a angajaților, motivînd decizia prin neplata datoriilor pentru lucrările făcute în 2010 și nealocarea unor noi terenuri de către statul român.
Compania Bechtel are, în prezent, 1.054 de persoane angajate pentru lucrările la Autostrada Transilvania.

Loredana Leonte

 
inapoi      
Printeaza Trimite prin email
Galerie Multimedia
Comunicate de presa
Articole de presa
Adresati o intrebare
  • Proiectul Autostrada Transilvania reprezinta o autostrada cu patru benzi, cu o...
mai mult
Contact Harta site Termeni de utilizare Reguli de confidentialitate
Copyright Autostrada Transilvania 2008. All Rights Reserved.
Website by ROMNET