English
Comunicate de presa
Activitatile de constructie pe Autostrada Transilvania au fost incetinite
3 Iunie 2005

COMUNICAT

 

 

PENTRU DIFUZARE IMEDIATA

 

3 iunie 2005

 

Activitatile de constructie pe Autostrada Transilvania au fost incetinite

 

Proiectul Autostrada Transilvania a anuntat astazi ca activitatile de constructie pentru autostrada trebuie reduse, ca o masura temporara, datorita platilor insuficiente de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). 

 

Se asteapta ca aceasta reducere a activitatilor de constructie sa afecteze un procent de aproximativ 35 la suta din cei 685 de angajati romani, ale caror contracte individuale de munca vor fi suspendate. Pe durata suspendarii, angajatii vor continua sa primeasca un procent de 75 la suta din salariul de baza. In plus, Proiectul a trimis notificari la 21 de furnizori si subcontractori privind suspendarea lucrarilor in curs data fiind imposibilitatea asigurarii platii pentru serviciile acestora.

 

"Este regretabil ca suntem siliti sa luam aceasta masura, insa din punct de vedere comercial nu este posibila avansarea lucrarilor in absenta platii," a declarat Francis Canavan, director de afaceri externe in cadrul proiectului Autostrada Transilvania. "Vom reveni la un program complet de constructie imediat ce va fi posibil. Suntem increzatori ca Guvernul ia masuri pentru a asigura plati previzibile si sigure: conventia de creditare cu Banca de Import Export a Statelor Unite si asigurarea de credite externe suplimentare pentru Proiect. Vom continua sa ne oferim sprijinul in aceste eforturi, ceea ce ne va permite sa rechemam la lucru angajatii si subcontractorii si sa revenim la programul de constructie convenit cu Guvernul."

Proiectul Autostrada Transilvania reprezintă o autostrada cu patru benzi, cu o lungime de 415 km, ce porneste din centrul Romaniei, de la nord-vest de Brasov, ajungand la Oradea, la granita cu Ungaria. Lucrarile au demarat in iunie 2004. La finalizarea lucrărilor, aceasta va reprezenta un tronson important în cadrul sistemului național de autostrăzi din România, ce va asigura o legatura vitala cu restul Europei. Atât pe durata lucrărilor cât și la finalizarea acestora, autostrada va aduce importante beneficii economice României, în contextul pregătirilor pentru aderarea la Uniunea Europeană în 2007.

#   #   #

 

 
inapoi      
Printeaza Trimite prin email
Galerie Multimedia
Comunicate de presa
Articole de presa
Adresati o intrebare
  • Proiectul Autostrada Transilvania reprezinta o autostrada cu patru benzi, cu o...
mai mult
Contact Harta site Termeni de utilizare Reguli de confidentialitate
Copyright Autostrada Transilvania 2008. All Rights Reserved.
Website by ROMNET