English
Comunicate de presa
Decizia de concediere colectiva
22 Aprilie 2010

Lipsa de perspective privind finantarea in 2010 si platile restante pentru lucrarile executate in 2009 vor conduce, fara indoiala, la un program redus de lucrari in acest an, obligandu-ne sa ajustam forta de munca necesara executarii lucrarilor in cadrul Proiectului Autostrada Transilvania.

In urma consultarilor care au avut loc cu reprezentantii sindicatelor in ultimele trei luni nu s-au identificat solutii pentru evitarea concedierilor colective, ci doar anumite masuri pentru reducerea numarului de salariati afectati de concedierea colectiva.

De asemenea, Proiectul a alocat resurse considerabile pentru a mentine angajate aproximativ 1200 de persoane, un numar semnificativ, tinand cont de faptul ca volumul de lucru in perioada decembrie 2009-aprilie 2010 a fost insuficient. In plus, pe toata durata perioadei de suspendare, angajatorul a platit 75% din salariul de baza al angajatilor.

Prin urmare, in acest moment, in cadrul procesului de concediere colectiva, s-a luat decizia de a pastra aproximativ 1200 de angajati si de a disponibiliza 700. Criteriile avute in vedere la stabilirea ordinii de prioritate la concediere in cazul desfiintarii posturilor de aceeasi natura sunt cele prevazute de legislatia romana in materie.
Angajatii afectati de decizia de concediere colectiva vor beneficia de o plata compensatorie reprezentand echivalentul a doua salarii de baza lunare.

“Este regretabil ca am fost nevoiti sa recurgem la acesta masura. Din pacate, volumul de lucrari este insuficient pentru a pastra toti angajatii, astfel incat a trebuit sa luam aceasta decizie de concediere colectiva. As vrea sa subliniez faptul ca am incercat sa reducem impactul concedierii colective, pastrand cat mai multi angajati posibil”, a declarat Michael Swinford, director de proiect.

"Ne angajam sa cooperam cu Ministerul Transporturilor, Ministerul Finantelor Publice si CNADNR pentru a gasi solutii de revenire la ritmul normal de lucru. Ne exprimam intentia de a rezolva problemele si a reangaja intregul personal, deja instruit si familiarizat cu cultura organizationala a Proiectului”, a adaugat Michael Swinford.

 

 
inapoi      
Printeaza Trimite prin email
Galerie Multimedia
Comunicate de presa
Articole de presa
Adresati o intrebare
  • Proiectul Autostrada Transilvania reprezinta o autostrada cu patru benzi, cu o...
mai mult
Contact Harta site Termeni de utilizare Reguli de confidentialitate
Copyright Autostrada Transilvania 2008. All Rights Reserved.
Website by ROMNET