English
Comunicate de presa
12 studenți participă pe perioada verii la programul de internship din cadrul Proiectului Autostrada Transilvania
13 Iulie 2010

Pe perioada vacanței de vară studențești (iulie-septembrie), 12 studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca vor participa în cadrul programului „Practica de vară” (Summer Internship) desfășurat pe șantierul Autostrada Transilvania. Programul de internship este în acest an la cea de-a cincea ediție.

Cei 12 studenți, specializați în disciplinele Construcții civile, Căi ferate, Drumuri și Poduri, își vor desfășura activitatea de practică în următoarele departamente din cadrul Proiectului Autostrada Transilvania: terasamente, structuri, asigurarea și controlul calității, îmbrăcăminți rutiere, topografie, asistență tehnică și proiectare.

Înaintea începerii stagiului de practică, studenții participanți au fost instruiți de către Departamentul de Mediu, Siguranța Muncii și Sănătate privind politica Zero Accidente a Proiectului și vor avea obligația de a respecta normele de sănătate și siguranța muncii pe toată perioada internship-ului.

În cadrul fiecărui departament implicat în programul „Practica de vară” au fost numiți coordonatori interni care se vor ocupa de îndrumarea și supervizarea fiecărui student în parte. Un inginer va fi responsabil pentru un singur student, pe care îl va coordona și îndruma în conceperea și redactarea lucrării finale. Aceasta urmează să fie prezentată la sfârșitul activității de practică în fața managerilor departamentelor implicate.
Pe parcursul celor trei luni de practică, studenții vor putea participa la activitățile departamentelor unde sunt repartizați, vor dobândi cunoștințe noi, familiarizându-se cu practicile de protecția muncii și vor cunoaște astfel ceea ce înseamnă mediul de lucru pe un șantier de construcții.

“Acest internship reprezintă o mare oportunitate de a pune în practică teoria predată la facultate și mai ales de a învăța o mulțime de lucruri noi de la profesioniști. Participând activ la realizarea acestui proiect de infrastructură, venim în contact cu tehnologii de execuție și organizări de șantier nemaiîntâlnite în România. Sunt convinsă că toate aceste lucruri ne vor ajuta în formarea noastră ca viitori ingineri”, declara studenta A.O, stagiară în cadrul departamentului de asistență tehnică și proiectare.

“Este cel de-al cincilea an în care studenții interesați de domeniul construcțiilor au ocazia de a efectua un stagiu de practică pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Sperăm că stagiarii vor avea parte de o experiență deosebită și utilă în același timp, alăturându-se pentru trei luni echipei celui mai amplu proiect de infrastructură din Europa din acest moment”, a declarat Bogdan Sgârcitu, External Affairs Manager în cadrul proiectului Autostrada Transilvania.

Programul „Practica de vară” desfășurat pe șantierul Autostrada Transilvania a fost promovat în rândul studenților prin intermediul prezentărilor susținute de Departamentul de Relații Comunitare în cadrul evenimentelor organizate de către Organizația Studenților Universității Tehnice Cluj-Napoca.
 

 
inapoi      
Printeaza Trimite prin email
Galerie Multimedia
Comunicate de presa
Articole de presa
Adresati o intrebare
  • Proiectul Autostrada Transilvania reprezinta o autostrada cu patru benzi, cu o...
mai mult
Contact Harta site Termeni de utilizare Reguli de confidentialitate
Copyright Autostrada Transilvania 2008. All Rights Reserved.
Website by ROMNET